2024.04.25 10:29
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2014 06 20 LVJFA I lygos (1998 m. gim.) finaluose dalyvavo Kėdainių FK "Nevėžis" (video)
Image

Birželio 22-ąją LFF stadione kunkuliavo jaunimo futbolo festivalis. Nuo ankstaus ryto dėl LFF organizuojamų 2013/2014 m. Lietuvos jaunių sporto mokyklų ir klubinių komandų (1998 m. gim.) I lygos futbolo pirmenybių didžiosios taurės kovėsi keturios komandos - Visagino SC, Kauno FM “Tauras”-”Spyris”, Mažeikių ,”Atmosfera” bei Kėdainių FK “Nevėžis “.

Nugalėtojais tapo Mažeikių “Atmosferos” futbolininkai, kuriems taurę įteikė ilgametis Lietuvos rinktinės saugas Deividas Česnauskis.


Pusfinaliuose - vėlyvi Kauno ir Mažeikių komandų įvarčiai

Pirmajame pusfinalyje susitiko Visagino ir Kauno miestų jaunimas. Šių rungtynių nugalėtojas išaiškėjo pačioje susitikimo pabaigoje, Pijui Širviui ir Elvinui Navickui suradus plyšį varžovų gynyboje ir smeigus 2 lemiamus įvarčius. Į finalą rezultatu 2:0 pirmasis išėjo Kauno FM “Tauras”-”Spyris”.

“Pas varžovus gera komanda ir taktikos vykdytojai. Iki praleisto įvarčio mums viskas ėjo pagal planą, bet praleidus įvartį varžovai sukūrė dar daugiau progų pasižymėti ir tai sugriovė mūsų discipliną. Sveikiname varžovus, o mums belieka kovoti dėl trečios vietos”, - LFF.lt kalbėjo Visagino SC treneris Teimuraz Grdzelišvili.

Antrajame pusfinalyje sunkią pergalę 1:0 iškovojo “Atmosfera”. Mažeikiškiai nuo rungtynių pradžios buvo iniciatyvesni už “Nevėžį”, o antrajame kėlinyje dažniau kontroliavo kamuolį. Šios pastangos atsipirko uždirbus kampinį, po kurio Tomas Bružas nukreipė kamuolį į kėdainiškių vartus, kurie nerado argumentų pakeisti rezultatą.

“Susitiko dvi apylygės komandos. Mūsų gynybai pritrūko koncentracijos ir tuomet krito įvartis. Jiems labiau šiandien pasisekė. Likusiose rungtynėse kovosime dėl pergalės, mes atvažiavome čia tik laimėti” - teigė FK “Nevėžio” treneris Romas Škudas.

Mažojo ir didžiojo finalų scenarijai išsiskyrė

Kovoje dėl trečios vietos Visagino ir Kėdainių klubai pademonstravo žymiai aktyvesnį futbolą, o dinamiškame mažajame finale nestigo pavojingų momentų. Ankstyvą įvartį pelnė Anton Zajarin, tačiau kėdainiškis Lukas Berednikovas atstatė pusiausvyrą.

Antrojo kėlinio pradžioje Lukas Sipavičius išvedė į priekį “Nevėžį”, o po įdomios kombinacijos L. Berednikovas darsyk nuginklavo varžovų vartininką. Visaginiečiai nepasidavė ir Anton Terentjev įvartis sugražino intrigą, bet per likusį laiką FK “Nevėžis” išsaugojo rezultatą 3:2 ir iškovojo bronzą.

“Vertinu mūsų pasirodymą kaip normalų. Sunku buvo žaisti, bet laimėjom. Mūsų komanda stipri, o varžovai aštriai ėjo į dvikovas” - lakoniškai rungtynes apibendrino L. Berednikovas.

Didžiajame finale dominavo “Atmosfera”, nuo pirmos sekundės bėgusi atakon. Sprinterio sąvybės leido T. Bružui pabėgti į dvikovą su Kauno komandos vartininku ir atlikti rezultatyvų smūgį. Kauno FM “Tauras”-”Spyris” itin retai priartėjo prie Edvardo Bogadelščikovo patikimai ginamų vartų. Mažeikiškiai susikūrė keletą puikų progų, o Mindaugas Simonavičius pelnė paskutinį finalo įvartį ir fiksavo “Atmosferos” pergalę rezultatu 2:0.

“Ačiū visai mūsų komandai, mes padarėme didelį žingsnį į priekį. Prieš trejus metus buvome paskutiniai, kasmet kilome laipteliu aukščiau. Šis turnyras mums kaip komandai tikrai padėjo, likome vienas kumštis. Vertinu šį turnyrą, viliuos ateitį bus daugiau tokių rungtynių” - teigė T. Bružas.

“Iki finalo mums kelias buvo tolimas, nes mūsų pogrupyje buvo 6 komandos, žaidėm 2 ratus nuo rudens. Rungtynės ir treniruotės leido mūsų jaunimui įgyti patirties. Finale Mažeikių komanda buvo tvirtesnė už mus. Pirma vieta yra viena, o antra vieta, manau, pelnyta - vaikai atidavė viską, ką galėjo” - LFF kalbėjo Kauno FM “Tauras”-”Spyris” treneris Antanas Ulevičius.

“Po tokio ilgo sezono pasiekus finišo tiesiąją ir iškovojus trofėjų, emocijos tikrai smagios. Visa komanda darė savo darbą, tiek puolant, tiek ginantis. Tokie pasiekimai žaidėjus dar labiau užveda, apetitas kyla bevalgant. Vaikinai užsidegę atvažiavo čia, kai kurie svajojo “gal galim”, o aš juos drausminau “pirmą padarom, o po to žiūrėsim” ir dėl pasiekėm pergales” , - “Atmosferos” pergalės receptą atskleidė treneris Gintaras Juodeikis.

Vaikų futbolo šventė ir permainų vėjai

I lygos pirmenybių finalą lydėjo pačių jauniausių futbolo sirgalių emocijos. LFF stadiono mažojoje aikštėje vyko kasmetis vaikams ir tėvams skirtas futbolo renginys. Su vaikais bendravo futbolo entuziastė ir “Futboliuko” projekto dalyvė Božena Zimblienė.

“Šitas renginys yra įkvėptas pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje, tad vaikai žaidžia visuose kiemuose, darželiuose labai noriai žaidžia futbolą ir visada masiškai vaikais su tėvais dalyvauja tokiuose renginiuose. Aktyviausi yra FA “Žalgirietis” vaikai, šiemet susirinko apie 10 ikimokyklinukų įstaigų su 50-60 vaikų.”

Jaunimo futbolo nuo kitų metų laukia reformos. “LFF siekia, jog jaunimo varžybų lygis augtų ir nuo ateinančios sezono yra numatytas elitinės U-18 lygos startas, kurią sudarys dvi amžiaus grupės - U-16 ir U-18. Į šią lygą pateks patys geriausi, tikimės, kad varžybų lygys pakils ir siekiame profesionalumo jaunimo futbole. Naujas projektas parodys, ar mes pasirengę iššūkiui, ar turime resursų, galime susitelkti į jaunimo lygį”, - po renginio kalbėjo Vaikų ir jaunių futbolo asociacijos direktorius Raimondas Statkevičius.

Šaltinis: www.lff.lt

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.006643 sek.