2024.04.19 09:56
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2014 09 24 N. Vitorovič: "Daugelis Kipro rinktinės žaidėjų turi tiktai jaunimo futbolo patirties"
Image

Vakar Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno stadione, kontrolinėse rungtynėse Lietuvos U-19 (gimę 1996 m. ir jaunesni) rinktinė susitiko su bendraamžiais iš Kipro ir nugalėjo 1:0. Rytoj Birštone šios ekipos dar kartą patikrins jėgas tarpusavyje.

Beveik visi Kipro rinktinės žaidėjai atstovauja vietinių lygų klubams, išskyrus futbolininką, kuris priklauso Anglijos ketvirtosios lygos klubui “Torquay United” F.C. Daugiausia savo atstovų rinktinėje turi Kipro čempionas Nikosijos APOEL klubas.


Lietuvos U-19 rinktinės varžovus bene geriausiai pažįsta serbų kilmės kiprietis Nikola Vitorovič, kuris šiemet atstovauja LFF I lygos Kėdainių “Nevėžio” klubui. Kiprietis spėjo susipažinti su Lietuvos jaunimo futbolo situacija bei sutiko su LFF.lt pasidalyti savo mintimis apie Kipro futbolo specifiką, savo šalies ir Lietuvos futbolo skirtumus.

- Kuo skiriasi jaunimo futbolo situacija Kipre ir Lietuvoje?

- Jaunimo futbolas labai pažengė per pastaruosius metus Kipre, nepaisant to, kad kipriečiams sunku žaisti aukščiausiame divizione, nes į klubų sudėtis įtraukiama daug užsieniečių. Matau, kad Lietuvoje 16-18 metų futbolininkai žaidžia pagrindinėse A lygos ir I lygos klubų sudėtyse. Tai šaunu, nes jaunuoliai anksti įgyja suaugusiųjų futbolo patirties, kas padės jiems ateityje.

- Kipro futbolas yra pastebimas Europos futbolo pirmenybėse, pavyzdžiui, Lietuvos žiūrovai galėjo tiesiogiai stebėti Nikosijos APOEL ir “Barcelona” dvikovą Čempionų lygoje. Kaip jaunimo futbolas prisidėjo prie Kipro futbolo lygio pažangos ir atvirkščiai, kaip sustiprėjęs klubinis futbolas ugdo jaunimą?

- Kipro klubų, kurie iškovojo kelialapius į Čempionų ar Europos lygą - įskaitant ir buvusį mano klubą AEL - pagrindas yra užsieniečiai. Kipro paskutinių penkių kartų jaunimo žaidėjai nepadarė įtakos klubiniam futbolui, nes jiems nebuvo suteiktas šansas arba, tiesiog todėl, kad futbolo lygis šalyje labai pakilo ir kipriečiams sunku atitikti aukščiausios klasės reikalavimus. Dažniausiai Kipro jaunimo rinktinės nariai priklauso tiems Anglijos klubams, kurie skiria dėmesio savo jaunimo komandoms, pavyzdžiui, mes turėjome nemažai žaidėjų iš Londono “Arsenal”, “Nottingham Forest” ir kitų klubų.

- Kuo pasižymi Kipro jaunimo rinktinė? Kurie žaidėjai labiausiai išsiskiria savo savybėmis ar atstovavimu top-klubams?

- Kipras tradiciškai yra techniška šalis, tačiau mūsų trūkumas, palyginus su kitomis šalimis, yra tas, kad žaidėjai turi tiktai jaunimo futbolo patirties. Iš tų 18-os žaidėjų, kurie atvyks į Lietuvą, matau 2-3 futbolininkus, kurie didžiausi talentai savo amžiaus grupėje.

Andrejas Frangou yra vidurio saugas iš Limasolio “Apollon”. Jis - vyresniosios komandos narys, bet joje dar nežaidė. Būdamas jaunesnis žaidė Atėnų AEK. Manau, A. Frangou turi daug potencialo tobulėti.

Leandros Lillis yra kairiojo krašto žaidėjas. Praėjusiame sezone rungtyniavo aukščiausio diviziono Larnakos ALKI klube ir sulaukė gero kontrakto iš Limasolio AEL. Prieš pasirašydamas sutartį su AEL, jis dalyvavo “Barcelona” treniruočių stovykloje, taip pat juo domėjosi italų “Genoa” klubas. Lillis yra geras žaidėjas su didele tikimybe tapti antruoju Kipro Eustafijumi Alonefčiu.

Šaltinis: LFF.

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.0060349999999999 sek.