2024.03.28 22:33
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2014 12 02 Kėdainių FK "Nevėžis" treneriai tarpsezoniu tobulina žinias
Image

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pradėjo vykdyti seminarų ciklą skirtą vaikų ir jaunių futbolo treneriams. Pirmasis šio ciklo seminaras vykęs gruodžio 1 dieną susilaukė itin didelio susidomėjimo - žinių sėmesi daugiau nei 100 trenerių iš įvairių Lietuvos regionų.

Šiame seminare dalyvavo ir Kėdainių FK “Nevėžis” treneriai: Saulius Vertelis, Romas Škudas ir Nerijus Kestenis.

Pirmajame seminare savo įžvalgomis apie šiuolaikinį požiūrį į futbolininkų rengimo aspektus pasidalijo Lietuvos sporto universiteto (LSU) lektorius profesorius Aleksas Stanislovaitis.


“Džiaugiuosi matydamas tokią gausią publiką ir džiugiu, jog galėjau apie naujausias technologijos, proceso valdymą ir fizinių gebėjimų ugdymą pasidalinti su vaikų ir jaunimo futbolo treneriais. Juk treneriams nuolat reikia išklausyti įvairių sričių specialistus, atsirinkti kas tinka jo kasdieninėje veikloje ir tada viską pritaikyti.

Nuolat sakau, jog treneriai dažnai yra labai arti tikslo, bet jiems trūksta, kad kas juos pasuktų ar nukreiptų tinkama linkme. Tikiuosi, jog tokie seminarai jiems padės įgyvendinti užsibrėžtus tikslus“, - kalbėjo A. Stanislovaitis.

Teorinių užsiemimų metu profesorius A. Stanislovaitis daug dėmėsio skyrė pačiam futbolo žaidimui ir jo identifikavimui. “Šiandien mes dažnai kalbame apie futbolą, bet ne visi suprantame, kas ištikrųjų yra futbolas pagal energetiką, pagal fizinių gebėjimų ugdymo techonologijas. Šie aspektai yra labai svarbūs ugdant jaunuosius talentus“, - pasakojo LSU lektorius.

Seminare dalyvavo ir Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneriai Igoris Pankratjevas ir Vitalijus Stankevičius. Pastarasis teigė, jog jo nenustebino tokia seminaro dalyvių gausa, nes profesoriaus A. Stanislovaičio mintys ir pateikiama informacija yra visuomet įdomi bei naudinga.

“Profesorius Aleksas Stanislovaitis visada mokėjo pateikti savo požiūrį į futbolą ir į futbolininkų fizinį ruošimą. Nenuostabu, jog seminaro metu auditorija buvo pilna. Tai žmogus sukaupęs nemažą patirties bagažą ir iš jo yra tikrai ko pasimokyti mūsų jauniems treneriams”, - sakė V. Stankevičius.

Artimiausiose seminaruose profesorius A. Stanislovaitis žada supažindinti trenerius su įvairaus amžiaus futbolininkų rengimo ypatumais panaudojant užsienio šalių patirtį.

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.005872 sek.