2024.04.25 17:13
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2015 05 02 MRU treneris G.Paberžis prieš mačą su "Nevėžiu" džiaugėsi žaidėjų užsidegimu
Image

LFF I lygos šeštajame ture viena įdomiausių dvikovų galima laikyti turnyrinės lentelės kaimynių - Kėdainių “Nevėžio” ir Vilniaus MRU ekipų - susitikimą. Abi komandos šiuo metu yra iškovojusios po tris pergales, kartą sužaidusios lygiosiomis ir po kartą pralaimėjusios bei su dešimčia taškų savo bagaže dalinasi trečią ketvirtą vietas.

Prieš artėjantį susitikimą pirmalyga.lt kalbintas MRU komandos treneris Gediminas Paberžis tikino, kad jo ekipos pasiruošimas vyksta sklandžiai, nors rungtyniauti visu šimtu procentų trukdo žaidėjų traumos.


“Ruošiamės tiek fizinio parengimo, tiek ir taktinėse treniruotėse. Vienas pagrindinių mūsų gynėjų, Romanas Juška, yra traumuotas, taip pat nesame garantuoti, ar mums galės padėti ir pagrindinis komandos vartininkas, kuris yra pasitempęs raumenį. Žinoma, nepaisant to, pasiruošimas vyksta sėkmingai, nors traumos visada atsiliepia. Žaidėjų mums tikrai trūko praėjusio turo mače Telšiuose, bet dabar viskas turėtų susitvarkyti”, - optimistiškai apie artėjančią dvikovą kalbėjo MRU strategas.

Paklaustas, kaip vertina pajėgų varžovą, G.Paberžis tikino, kad lengvų rungtynių su Kėdainių ekipa tikėtis neverta. MRU treneris išskyrė ir praėjusiame sezone Vilniaus komandos marškinėlius vilkėjusį Gajų Kulbį, kuris šiame mače bus jau kitoje barikadų pusėje.

“Rungtyniauti su “Nevėžiu” visada būna sunku, rungtynės būna apylygės. Varžovai šį sezoną pasistiprinę, jų gretose rungtyniauja ir vienas mūsų praėjusio sezono lyderių - G.Kulbis, kuris, manau, organizuoja visą varžovų žaidimą. Varžovas bus tikrai rimtas, todėl laukia sunkios rungtynės, kurioms reikia rimtai nusiteikti ir kovoti”, - mintimis dalijosi G.Paberžis.

Pasak stratego, tokiose rungtynėse įvardinti raktą į pergalę sunku, o daug ką lems tinkamas žaidėjų nusiteikimas: “Manau, kad pergalę lems ir komandų noras - kas labiau norės, tas ir švęs pergalę tokiame mače.”

Penktasis turas MRU komandai nebuvo sėkmingas, o rungtynės Telšiuose prieš vietos “Džiugą” buvo pralaimėtos rezultatu 0:3. Ko šiame mače labiausiai pritrūko vilniečiams?

“Rungtynėse prieš “Džiugą” mums labiausiai trūko realizacijose, turėjome gal dvidešimt progų pelnyti įvarčius. Varžovai savo atakas baigė sėkmingai, tai lėmė ir tai, jog neturėjome pagrindinio vartininko. Žinoma, negalime skųstis, nes rezultatas ant popieriaus 3:0, o tai reiškia, kad varžovai buvo stipresni”, - kalbėjo strategas.

Šiuo metu tarp lyderiaujančių ekipų esanti MRU sustoti neketina, o trenerį G.Paberžį džiugina žaidėjų noras ir užsidegimas. Visgi nerimo kelia finansinė padėtis, kuri, pasak trenerio, gali pakišti koją sezono eigoje.

“Vertinant dabartinį vyrų užsidegimą ir darbą treniruotėse bei atsidavimą ir, žinoma, jei taip dirbsime toliau, tai galime realiai galvoti apie trejetuką. Kitas dalykas, negalima tiksliai pasakyti, kiek vyrai norės rungtyniauti su tokiu užsidegimu be tinkamos finansinės kompensacijos. Iš žaidėjų prašyti ir reikalauti galima tik tuo atveju, jeigu jie gauna atitinkamą užmokestį. Kol kas džiugu, kad žaidėjai turi užsidegimo”, - apie ekipos tikslus pasakojo G.Paberžis.

MRU ir “Nevėžio” rungtynės vyks sekmadienį, Vilniuje esančiame LFF stadione. Mačo pradžia - 14 valandą.

Šaltinis: pirmalyga.lt

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.006374 sek.