2024.04.18 06:16
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2015 11 24 S.Skibiniauskas: I lygoje norėčiau matyti kuo daugiau perspektyvių kėdainiečių
Image

Pasibaigus 2014-2015 Lietuvos futbolo federacijos I lygos futbolo čempionatui Kėdainių “Nevėžio” klubo direktorius Saulius Skibiniauskas teigia, kad norint iškovoti prizinę vietą komandai reikia ir didesnio finansavimo, ir aukštesnės klasės žaidėjų.

-Kaip įvertintumėte praėjusį sezoną? - “Kėdainių naujienos” paklausė S.Skibinausko.

-Turnyrinėje lentelėje užėmėme šeštą vietą, pernai buvome aštunti. Rezultatas teigiamas. Sutinku, kad visi nori medalių, tačiau norint užimti prizinę vietą reikia aukštesnės klasės žaidėjų, o tai atitinkamai reikalauja finansinių sąnaudų. Didesnis finansavimas leistų turėti aukštesnės klasės žaidėjų.

-Kiek klube žaidžia kėdainiečių?

-Sezono pabaigoje komandoje žaidė 80-90 proc. kėdainiečių , kurių dauguma - jaunieji mūsų auklėtiniai.

-Tačiau sirgaliai jau buvo pripratę prie jūsų puikių laimėjimų, kai buvo iškovojami medaliai 2012, 2013 metais. Kodėl šiuo metu tokie rezultatai?

-Sustiprėjo I lyga, šiuo metu dalyvavo 18 komandų iš jų pirmos aštuonios komandos galėtų žaisti aukščiausioje A lygoje. Jos galbūt nebūtų tarp lyderių, tačiau drąsiai galėtų kovoti dėl likusių vietų. Kai mes buvome prizininkais I lygoje - žaidė mažiau komandų, gal ir konkurencija buvo mažesnė.

-Padidėjo dėmesys futbolui? Komandos formuoja didesnius biudžetus?

-Dauguma savivaldybių nori turėti gerą komandą, kuri reprezentuotų miestą ar rajoną ir rodytų puikius rezultatus. Tam tikslui kai kurios savivaldybės skiria pakankamai didelį dėmesį ir stengiasi paremti komandas.

-Palyginus I futbolo lygos komandų biudžetą, kokią vietą FK “Nevėžis” užimtų?

-Pažvelgus, kaip kitos savivaldybės finansuoja futbolo klubus, manau mūsų komanda būtų pirmame dešimtuke. Taigi, pasiektas mūsų komandos rezultatas pakankamai geras.

-Įpusėjus sezonui buvote trečiojoje vietoje. Kas atsitiko, kad komandos rezultatai pablogėjo?

-Pirmą ratą pradėjome labai pajėgia sudėtimi. Paskui iš komandos pasitraukė saugas Armando iš Brazilijos, Fabio Paim iš Portugalijos, traumą gavo gynėjas Werlingas iš Vokietijos. II rato pradžioje atsisakėme dar trijų futbolininkų iš Panevėžio. Praradome pagrindinius žaidėjus. Tai tikrai sutrukdė komandai siekti aukštesnių rezultatų. Pristigo stabilumo, kadangi pradėjo komandoje žaisti jaunieji kėdainiečiai.

-Kodėl pagrindiniai žaidėjai paliko komandą?

-Tikėjomės surinkti didesnį biudžetą ir manėme, kad išlaikysime tokią komandą visą sezoną. Tačiau supratus, kad papildomo finansavimo nebus, teko priimti kardinalius pakeitimus komandos sudėtyje. Turime jaunų,perspektyvių kėdainiečių futbolininkų, su jais sezoną ir pabaigėme.

-Kiek lėšų Kėdainių savivaldybė skiria futbolo klubui “Nevėžis”?

-Jau daug metų savivaldybė FK “Nevėžis” komandai skiria apie 30 000 eurų. Sakykim, pirmąją vietą užėmusi Jonavos “Lietava” iš savivaldybės gauna ženkliai didesnį finansavimą. Rezultatas akivaizdus, ir dar pusę mūsų komandos persiviliojo pas save į Jonavą, siūlydami jiems didesnius atlyginimus.

-Kokia situacija su jūsų perspektyviausiais jaunaisiais žaidėjais?

-Visų pirma, šiuo metu beveik dešimt jaunųjų kėdainiečių mokosi ir treniruojasi įvairiose Lietuvos futbolo akademijose. Iš jų net keturi neseniai atstovavo septyniolikamečių Lietuvos futbolo rinktinei, o kiti futbolininkai liko Kėdainiuose ir gana sėmingai atstovauja FK “Nevėžio ” klubą Lietuvos vaikų ir jaunių čempionatuose. Rezultatai tikrai džiuginantys.

-Grįžtant prie vyrų I lygos futbolo pirmenybių reikalų, prieš sezoną iškeltus tikslus įgyvendinote ar ne?

-Tikslas buvo kiekvienose rungtynėse kovoti dėl pergalės ir ugdyti savo jaunuosius žaidėjus. Manau, kad futbolininkai to ir siekė kiekvienose rungtynėse.

-Ko reikia, kad komanda pereitų žaisti į aukštesnį lygį?

-Kad struktūra būtų sutvarkyta, reikia prie klubo prijungti vaikų grupes, kiekvienais metais turi būti ugdomi žaidėjai FK “Nevėžis” pagrindinei komandai. Tai šiuo metu ir bandome sutvarkyti. O antra - reikia pabaigti renovuoti stadioną. Būtina sutvarkyti aplinką ir pastatyti buitines administracines patalpas. Tai sutvarkius ir pasirūpinus didesniu finansavimu, manau turėtumę A lygoje ir mūsų miesto komandą. Manau, tai turėtų rūpėti visiems kėdainiečiams.

Noriu padėkoti pagrindiniams klubo rėmėjams - tai Kėdainių rajono savivaldybei ir UAB “Daumantai LT”, kurios daugiausia remia ir prisideda prie Kėdainių futbolo klubo FK “Nevėžis”plėtros. Tuo pačiu noriu pasakyti ačiū ir kitiems rėmėjams, kurie padeda FK “Nevėžis” vyrų ir vaikų futbolo komandoms, taip pat klubo treneriams už nepriekaištingai atliktą darbą.

Šaltinis: www.kedainiunaujienos.lt

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.006265 sek.