2024.03.28 13:00
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2016 11 22 FK "Nevėžis" auklėtinis M.Petkevičius varžysis su garsiomis Anglijos komandomis
Image

Iš talentingų jaunųjų Lietuvos futbolininkų suburta komanda šią savaitę Anglijoje mes iššūkį garsiosioms Londono „Chelsea“ ir „Tottenham Hotspur“ ekipoms. Šioje komandoje žaidžia ir Kėdainių FK “Nevėžis” auklėtinis Matas Petkevičius (treneriai R.Šležys ir R.Škudas). Dvylikametis kėdainietis nuo rugsėjo mėnesio buvo pakviestas ir šiuo metu mokinasi Kauno Nacionalinėje futbolo akademijoje.

Marijono Mikutavičiaus ir Edgaro Jankausko palaikomos „NFA-VICTORY 2004“ komandos futbolininkai pirmadienį išskrido į Angliją. Futbolo tėvynėje jų laukia rimtas egzaminas - akistatos su visoje Europoje garsių klubų bendraamžiais.

„NFA-VICTORY 2004“ komanda - tai socialinis projektas, siekiantis atgaivinti tikėjimą futbolu Lietuvoje, ugdyti jaunąją kartą ir sukurti tvirtą pagrindą Lietuvos futbolo ateičiai. Projekto ambasadoriais tapo žymiausias Lietuvos futbolininkas Edgaras Jankauskas, taip pat meile futbolui išsiskiriantis Marijonas Mikutavičius. Komandos įkūrėjas ir projekto iniciatorius Nerijus Paštukas tikisi, kad su laiku pavyks pelnyti ir visuomenės bei verslo dėmesį, ugdant jaunuosius talentus.

Nors šiandien Lietuvos futbolas populiarumu nusileidžia krepšiniui, viliamasi, kad pasaulyje numeris vienas esanti sporto šaka mūsų šalyje taip pat užaugins talentus. Šią vasarą suburta Lietuvos futbolo akademijos ekipa, kurioje žaidžia talentingiausi 2004 m. gimę futbolininkai, šiandien išvyko į Londoną, kur pirmą kartą Lietuvos istorijoje žaisti svečiuose pas elitinius Londono klubus - „Chelsea“ ir „Tottenham“.

Jaunųjų sportininkų treneris Rokas Garastas prieš išvykdamas džiaugėsi, kad pagaliau komanda iš Lietuvos turi galimybę susirungti su pajėgiausiomis Europos komandomis: „Žinant kokią didelę svarbą jaunųjų futbolininkų rengimui turi aukšto lygio tarptautinė patirtis, labai džiaugiuosi, jog idėja ir projektas, kuris kažkada buvo teoriniame lygmenyje, startuoja realiai ir vaikai galės konkuruoti bei tobulėti tarp aukščiausio lygio bendraamžių iš elitinių Europos akademijų“.

Nors lengva nebus, treneris R. Garastas patikino, kad jaunųjų futbolininkų noras laimėti ir motyvacija komandą veda į priekį. Net jeigu laimėti nepavyktų, šie susitikimai futbolo aikštėje įeis į Lietuvos istoriją, nes tai bus pirmas kartas, kai šalies futbolininkai susikaus su šių pasaulyje gerai žinomų komandų jaunaisiais sportininkais.

Projekto iniciatorius ir viešosios įstaigos „JP VICTORY“ įkūrėjas Nerijus Paštukas tiki, kad investuodami į sportininkus, kol jie dar jauni galime pasiekti tikrai aukštų rezultatų: „Manyčiau, kad būtent pačioms jauniausioms futbolo akademijos komandoms turėtų būti skiriamas didžiausias dėmesys, bet pas mus, Lietuvoje, viskas atvirkščiai. Nenoriu kritikuoti sistemos, galbūt sąlygų tam nebuvo. Šiai dienai žaidėjų pajėgumas toks, kiek į jų meistriškumą buvo investuota iki rinktinių. Sukūrėme šį projektą remdamiesi Vokietijos pavyzdžiu. Pas juos privatus verslas stipriai remia vaikų futbolą, nes visiems aišku, kad čia kaip versle, neinvestuosi - rezultatų nelauk. Todėl prašome visuomenės prisidėti prie projekto vystymo parama ar kitais įmanomais būdais.“

Pirmadienį išlydėti komandos į svarbias rungtynes atvyko ir M.Mikutavičius ir E.Jankauskas. Projekto ambasadoriai vaikams priminė, kad svarbiausia disciplina - laiku miegoti ir laiku keltis. O geros nuotaikos nestokodamas M. Mikutavičius pridėjo: „Jei nelaimėsit, tai bent panervinkit varžovus”. Futbolininkas E. Jankauskas iš savo patirties patarė: „Svarbiausia klausyti trenerių ir nepanikuoti”.

Talentingų futbolininkų komandos pasiekimai būtų neįmanomi be rėmėjų pagalbos. Ekipos vadovai ir treneriai už paramą dėkoja UAB „Nojus“ (dir. Mindaugas Paštukas), UAB „Envija“ (dir. Donatas Jurkonis), Darius Zabiela ir ZRG advokatų kontora, UAB „Judex“ (dir. Rimantas Kičas), UAB „Kokosas“ (dir. Mantvydas Leknickas), UAB „AVA group“ (dir. Arnoldas Bondzinskas).

Lietuviai antradienį 16 valandą (vietos laiku) varžysis su „Tottenham“ komanda, o trečiadienį 18.15 val. (vietos laiku) su „Chelsea“ komanda.

Šaltinis: www.kaunodiena.lt

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.005803 sek.