2024.03.29 14:18
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2016 12 02 "Fair Play" apdovanojimą gavęs N.Bjelanas: "Svarbiausia išlikti žmogumi"
Image

Neseniai 23-ajį gimtadienį atšventęs Kėdainių “Nevėžio” vartų sargas šiemet ne tik buvo vienas pagrindinių savo komandos ramsčių gynyboje, bet ir pasižymėjo kitose veiklose.

Spalio pradžioje vykusiose rungtynėse tarp “Nevėžio” ir “Trakai-B” komandos, pastarosios ekipos puolėjas Matas Gudaitis sukniubo aikštės viduryje ir atsigavo tik po rungtynėse budėjusių medikų atlikto elektrošoko. Tiesa, pirmiau už medikus prie varžovo suskubo būtent “Nevėžio” futbolininkai - vartininkas Nemanja Bjelanas ir saugas Deividas Gražys. Už šį poelgį abu futbolininkai buvo apdovanoti “Fair Play” (garbingo žaidimo) prizu, o “riterių” puolėjas sparčiai sveiksta ir galės grįžti į aikštelę.

Portalas futbolas.lt susisiekė su prizą gavusiu serbu, kuris pasidalino mintimis apie praėjusį sezoną, tą nemalonų epizodą bei ateitį Lietuvoje.

Tai buvo jau antrasis jūsų sezonas Lietuvoje. Kas pasikeitė nuo pirmujų metų?

Pirmieji metai man buvo itin sunkūs, kadangi pirmą kartą buvau išvykęs į užsienį. Reikėjo laiko adaptuotis, tačiau antrieji metai buvo gerokai lengvesni. Jau nuo pat sezono pradžios žinojau, ko galiu tikėtis šioje lygoje. Taip pat, esminis skirtumas yra tas, kad su “Nevėžiu” kovėmės dėl aukščiausių vietų, o su FBK “Kaunu” kovojome dėl išlikimo lygoje.

Kaip vertintumėte sezoną tiek asmeniškai, tiek visai komandai?

Asmeniškai turėjau puikų pasiruošimą sezonui, tačiau po pirmujų sezono rungtynių patyriau traumą ir buvau priverstas praleisti keletą rungtynių. Žinoma, po traumos vėl reikėjo laiko įsivažiuoti, pajusti žaidimą ir įgauti pasitikėjimą. Paėmus viską bendrai, manau, kad man tai buvo geras sezonas. Žinoma, aš, kaip ir kiekvienas vartininkas, noriu praleisti kuo mažiau įvarčių, nes kiekvienas praleistas įvartis liūdina.

Mūsų komanda šiemet visus nustebino, nes pradžioje niekas nesitikėjo, kad taip gerai žaisime. Komanda parodė charakterį svarbiomis akimirkomis, niekada nepasidavė. Deja, tačiau keletoje rungtynių mums labai nepasisekė, praradome taškus, kurių prarasti neturėjome ir negalėjome. Būtent todėl likome be medalių.

Kalbant apie medalius, surinkote tiek pat taškų kaip ir trečioje vietoje likęs Vilniaus “Vytis”. Neapmaudu medalius pralaimėti per tiek mažai?

Jokios abejonės - tai yra skaudu. Ypač žinant tai, kad viską turėjome savo rankose, bet nelaimėjome tada, kada turėjome laimėti.

Buvote minimas tarp kandidatų tapti geriausiu Pirmos lygos vartininku. Tai jums kažką reiškia, ar tai yra tik žaidimo dalis?

Man tai yra labai svarbu, kadangi tai įrodo, kad judu teisinga linkme ir viską darau gerai. Tai taip pat mane motyvuoja dirbti dar sunkiau ir tapti dar geresniu.

Esate vienas iš tų vartininkų, kuris puikiai žaidžia kojomis, o tai rodo, kad esate pakankamai drąsus…

Aš labai savimi pasitikiu. Moderniame futbole yra būtina, kad vartininkas mokėtų žaisti ne tik rankomis, bet ir kojomis. Šiais laikais vartininkas turi žaisti kaip paskutinis gynėjas. Manau, kad tokie vartininkai dar labiau prisideda prie komandos žaidimo.

Ar tiesa, kad karjerą pradėjote ne vartininko pozicijoje?

Taip, tai yra tiesa. Pačioje pradžioje, kai buvau 8 metų amžiaus, rungtyniavau saugo pozicijoje. Vienos treniruotės metu neturėjome vartininko ir aš pasisiūliau likti vartuose. Kaip matote, esu juose ir dabar.

Buvote apdovanotas “Fair Play” prizu. Papasakokite apie tą epizodą rungtynėse su “Trakais”. Kas jums yra garbingas žaidimas?

Varžovų komandos narys tiesiog nukrito visai netoli manęs ir kurį laiką nejudėjo. Kartu su komandos draugu nuskubėjome prie jo ir pamatėme, kad jis yra be sąmonės. Nenoriu daug kalbėti apie šią situaciją ir kurti apie ją istorijų, tačiau svarbiausias dalykas yra tas, kad jis liko gyvas, yra sveikas ir galės žaisti.

Garbingas žaidimas yra pagarba savo komandos draugams, treneriams, varžovams, teisėjams ir sirgaliams. Kiekvienoje situacijoje svarbiausia išlikti žmogumi.

Kokie jūsų planai artėjančiam sezonui?

Kol kas esu “Nevėžio” narys, tačiau jei sulauksiu pasiūlymų, pažiūrėsime kaip bus toliau. Man patinka Lietuvoje - žmonės čia geri, malonūs. Apskritai, pirmiausiai čia atvykau ne dėl futbolo, o dėl savo merginos.

Šaltinis: www.futbolas.lt

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.008003 sek.