2024.03.19 07:21
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2017 11 20 „Kėdainių Arena Cup“: būrys dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos (foto)
Image

Visą šeštadienį ir sekmadienį Kėdainių arenoje siautė patys mažiausieji futbolininkai - čia vyko „Kėdainių Arena Cup“ vaikų futbolo turnyras, kuriame jėgas išbandė auganti Lietuvos futbolo pamaina - 2009, 2010 ir 2011 m. gimę sportininkai.

Šimtai jaunųjų sportininkų čia gynė savo komandų garbę.

O komandos į šį futbolo 5 prieš 5 turnyrą suvažiavusios iš pačių įvairiausių Lietuvos kampelių - net Varėnos, Kybartų, Druskininkų…

Pradėję ketverių - gerokai pažengę

Daugiausia, žinoma, komandų atsivežė futbolo mokyklos ir klubai iš Vilniaus. „Didmiesčiuose vaikučiai futbolą žaisti pradeda ketverių-penkerių metų. Jaučiamas apčiuopiamas skirtumas - vaikas pradėjęs žaisti dar toks mažiukas, ar jau vėliau, darželyje, ar pirmoje klasėje“, - patikina FK Kėdainių „Nevėžis“ direktorius Saulius Skibiniauskas.

Mažiausiųjų grupėje nugalėjo… visi iki vieno

Visose trijose amžiaus grupėse pasirodė ir Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai - Romo Škudo, Andriaus Urbšio, Nerijaus Kestenio bei Evaldo Kugio auklėtiniai.

Vyresnėlių - 2009 m. gimusių žaidėjų grupėje nugalėtojais tapo svečiai iš Latvijos AFA „Olaine“ ir “Vilniaus Vyčio” komandos.

Tiesa, jauniausiųjų - pirmuosius žingsnius futbole dedančių 2011 ir 2010 m. gimimo berniukų kovose nugalėtojais tapo… kiekvienas iš jų. „Jauniausiųjų grupėse rezultatų neskaičiavome. Tai juk - vaikų džiaugsmas, emocijos. Negali gadinti nuotaikos tokiems mažiems futbolininkams, nepatartina jiems skirstyti pirmų, antrų, paskutiniųjų vietų, kad visi vaikai jaustųsi nugalėtojais, kad tik nenusiviltų. Būna, kad penkerių-septynerių metų vaikas dar žaidžia silpnokai, tačiau po trejų-ketverių metų - jis futbole jau keliomis galvomis aukščiau, todėl negalima numušti jiems ūpo. Tokiame amžiuje jie dar labai jautrūs“, - pasakoja S. Skibiniauskas.

Kitas savaitgalis - ir vėl su kamuoliu

Tiesa, šis jau tradicija tapęs tarptautinis futbolo turnyras - ne vienintelis didelis FK „Nevėžio“ vaikų futbolo renginys. „Gruodžio pirmą savaitgalį Kėdainių arenoje vėl žaisime futbolą. Laukiame daug svečių iš kitų šalių. Atvykti planuoja Anglijos, Lenkijos, Ukrainos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos futbolininkai. Nemenkas darbas viską sklandžiai suorganizuoti, užsitarnauti kolegų pasitikėjimą, gerą vardą, nenuvilti atvykstančiųjų.“

Lapkričio-gruodžio mėnesiai - puikus laikas turnyrams. Kai kurie vaikučiai, ką tik į komandas suburti, tik tik pradėjo sportuoti, kiti - sugrįžo po vasaros atostogų, tai jiems - jėgų patikrinimas. Treneriams - būdas pasisemti patirties, pasižiūrėti, ar teisinga linkme judama“, - neabejoja Kėdainių futbolo klubo „Nevėžis“ vadovas.

Populiarėja mergaičių futbolas

Ne paslaptis, kad Kėdainių „Nevėžio“, kaip ir kitų šalies klubų organizuojamuose futbolo turnyruose daugiausiai dalyvauja tik berniukai. „Negalėčiau pasakyti, kad mergaičių grupių Lietuvoje yra mažai. Priešingai - merginų futbolas mūsų šalyje sparčiai populiarėja, buriamos naujos komandos. Moterų futbolas Lietuvoje šiandien pasiekęs aukštumas, - patikina S. Skibiniauskas. - Štai praėjusią savaitę Šiaulių „Gintra“ namuose žaidė su Barselonos „Barselonos“ futbolininkėmis. „Gintra“ pasiekė tokį lygį, kad pateko į Moterų čempionų lygos elitą. Visos likusios Europos komandos į „Gintrą“ žiūri su baltu pavydu. Jau nė nekalbu apie šalies vyrų futbolo komandas, kurios nežinia kada pačios taip toli nužygiuos. „Gintra“ - tarp geriausių dešimties Europos moterų futbolo komandų. Ko daugiau galima norėti?“

Viena 14-18 m. mergaičių grupė treniruojasi ir Kėdainių futbolo klube, varžosi Pirmoje lygoje. „Nėra paprasta auginti ateities futbolininkes, bet progresas juntamas. Didesnieji miestai - Vilnius, Kaunas, Panevėžys ypač sparčiai pildo įvairaus amžiaus merginų grupes. Į futbolą įsitraukia išties daug mergaičių“, - džiaugiasi FK „Nevėžio“ direktorius S. Skibiniauskas.

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.00594 sek.