2024.04.16 16:54
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2018 01 24 Kėdainietis Rygoje varžėsi su garsiais Europos klubais
Image

Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtinių komanda U-14 (gimę 2004 m. ir jaunesni) savaitgalį turėjo puikią progą pasivaržyti su savo bendraamžiais iš Latvijos, Estijos, Suomijos ir Didžiosios Britanijos. NFA ekipos sudėtyje jau antrus metus rungtyniauja “Nevėžio” auklėtinis kėdainietis Matas Petkevičius.

Roko Garasto ir Kęstučio Deltuvos vadovaujama ekipa sužaidė 5 rungtynes tarptautiniame „Riga Cup“ turnyre, kuris vyko Latvijos sostinėje sausio 19-21 dienomis.

Viename prestižiškiausių jaunimo futbolo turnyrų Baltijos valstybėse iš viso U-14 amžiaus grupėje varžėsi 16 komandų iš 7 šalių, kurios buvo suskirstytos į 4 grupes po 4 ekipas.

Per pirmas dvi dienas NFA futbolininkai sužaidė keturias dvikovas. Grupės varžybose įveikta KäPA iš Suomijos rezultatu 2:0, bei Talino FC „Levadia“ jaunimo komanda - 3:1. Po tašką lietuviai pasidalijo su Anglijos „Birmingham City“ futbolininkais - 1:1. Surinkę 7 taškus NFA U-14 futbolininkai tapo grupės nugalėtojais.

„Smagu buvo po didesnės pertraukos dalyvauti tokio lygio turnyre. Grupės varžybose mums atiteko pakankamai pajėgūs varžovai, todėl galėjome save išbandyti. Rungtynės su „Birmingham City“ ir suomių KäPA komandomis tikrai buvo naudingos mūsų vaikinams. Džiugu, jog pavyko grupėje užimti pirmąją vietą ir žygiuoti toliau turnyre ir gauti dar stipresnių varžovų“, - LFF.lt sakė NFA U-14 komandos vyriausias treneris Rokas Garastas.

Varžybų pusfinalyje NFA U-14 ekipos laukė šeimininkų Rygos „Skonto Academy“ barjeras. Ši dvikova baigėsi be įvarčių, o baudinių serijoje geriau sekėsi svečiams iš Lietuvos.

Finalinėse rungtynėse lietuvaičiams teko garbė išbandyti jėgas su šiuo metu Anglijos „Premier lygoje“ pirmaujančios „Manchester City“ U-14 komanda. Rungtynėse pasisėmę daug patirties NFA vaikinai turėjo pripažinti salyno komandos pranašumą 0:5.

„Labai smagu, jog turnyro finale pavyko susitikti su „Manchester City“ atstovais, su kuriais dar prieš turnyrą siekėme sužaisti. Finalo metu pavyko pademonstruoti tokį futbolą, kokį treneriai akcentuoja treniruočių metu, tas mus irgi labai nudžiugino.

Nors rezultatas neigiamas, tačiau anglams finale tikrai lengva nebuvo ir mums pavyko jiems primesti savo žaidimą. Patys žaidėjai pasirodė individualiai tikrai neblogai, taip kaip patys siekia, taip kaip treniruojasi. Visgi, „Manchester City“ jaunimas labai skaudžiai baudė už grubias klaidas, ką mes ir pamatėme. Mums dar pritrūko patirties žaidžiant tokiu lygiu.

Bendrai pats turnyras, kaip įprasta tokio lygio turnyrams, buvo gerai organizuotas ir aukšto lygio. Gaila, kad varžovai turi tokio lygio rungtynių kur kas daugiau negu mes“, - kalbėjo R. Garastas.

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.005984 sek.