2024.03.29 15:49
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2018 07 27 Savaitgalį po pertraukos prasideda Pirma lyga
Image
Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos sezonas įpusėjo. Kova dėl čempionų titulo antrajame rate žada būti dar įdomesnė - realių galimybių kovoti dėl jo turi net aštuonios komandos.

Konkurencija lentelės viršuje. Čempionate pirmauja „Panevėžio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ klubai (abu - po 28 tšk.). Trečioje vietoje, atsilikdami vos tašku, rikiuojasi „Pakruojo“ ir Gargždų „Bangos“ klubai. Lyderiams į nugarą alsuoja dar keturios komandos - Alytaus „Dainava“, „Vilniaus Vytis“, Telšių „Džiugas“ (visos - po 24 tšk.) ir Utenos „Utenis“ (23 tšk.).


Rezultatyviausi. Daugiausiai įvarčių čempionate įmušė „Nevėžio“ snaiperis Evaldas Kugys (12), keturis kartus rungtynėse pelnęs bent po du įvarčius. Aštuoniais įvarčiais varžovus baudė jo komandos draugas Aretas Gėgžna, taip pat - Kirilas Levšinas („Utenis“), Mantas Makutunovičius („Vilniaus Vytis“) ir legionierius iš Ganos Mohammedas Sheriffas („Kupiškis“).

Nepralaimėtų rungtynių serija. „Nevėžio“ klubas patyrė paskutinę nesėkmę Pirmoje lygoje gegužės 11 dieną, kai nusileido Alytaus „Dainavai“ 0:2. Vėliau kėdainiečiai tapo sunkiai įveikiamu varžovu ir iki šiol nepralaimi jau aštuonerių rungtynių iš eilės. Įspūdingą seriją išlaiko ir neužtikrintai čempionate startavęs Vilniaus „Vytis“. Algimanto Liubinsko auklėtiniai įgavo pagreitį ir dabar nėra patyrę pralaimėjimo septynis mačus iš eilės.

Drausmė. „Nevėžis“ yra ne tik mažiausiai pralaimėjęs (2), bet taip pat daugiausiai geltonų kortelių (36) surinkęs klubas. Pagal šį statistinį rodiklį antras yra „Utenis“ (34), toliau seka „Džiugas“ (32), „Vilniaus Vytis“ ir „Žalgiris“ B (abu - po 30). Drausmingiausiai čempionate žaidžia „Koralo“ (18), „Pakruojo“ (20) ir „Dainavos“ (21) komandos.

Neįveikiami namuose ir išvykoje. Vienintelė čempionato komanda, kuri per pirmąjį ratą nepatyrė nė vieno pralaimėjimo namuose - „Panevėžys“. Aukštaitijos sostinės ekipa iškovojo šešias pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Nors pagal išvykoje surinktus taškus priekyje yra „Pakruojis“ ir „Utenis“ (atitinkamai, 18 ir 16 taškų), po jų besirikiuojantys „Nevėžis“ ir „Dainava“ išlieka nepatyrę nė vienos nesėkmės. Sunkiausiai svečiuose sekasi žaisti Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) ir „Koralo“ komandoms, kurios iki šiol neiškovojo nė taško.

Žiūrovai. Daugiausia žiūrovų savo namų rungtynėse sulaukė futbolo tradicijomis garsėjančių miestų komandos. „Bangos“ klubas pagal šį rodiklį pirmauja - jų mačuose apsilankė iš viso 3790 žiūrovų (vid. 540 žiūrovų). „Panevėžys“ sulaukė 3234 futbolo aistruolių, o „Dainava“ - 2830 žmonių. Mažiausiai žiūrovų lankėsi „Trakų B“ (205), „Koralo“ (288) ir „Pakruojo“ (450) rungtynėse.

Jaunųjų futbolininkų integracija. Prieš sezoną buvo pristatyta „Lietuvos jaunimo integracijos į profesionalų vyrų futbolą“ fondo programa. Jos tikslas - finansiškai skatinti Lietuvos futbolo klubus investuoti į jaunimo ugdymą ir motyvuoti klubų komandas, kurios sezono metu suteikė jauniesiems žaidėjams lietuviams daugiausia žaidybinės praktikos. Sezono pabaigoje klubų komandos, surinkusios savo pirmenybių įskaitoje daugiausia programos taškų, kurie skiriami priklausomai nuo to, kiek žaidybinio laiko komanda suteikia jauniesiems Lietuvos žaidėjams, gaus lėšas iš finansinio fondo.

Į šią programą įeina 1997 m. gimę ir jaunesni žaidėjai. Kol kas Pirmoje lygoje daugiausia futbolininkų (pagal sužaistas minutes) dešimtuke turi Kauno „Stumbro“ komanda. Daugiausia minučių yra sužaidę Rokas Rasimavičius (1260 minučių, 14 rungtynių) ir Mantas Adomėnas (1254 minutės, 14 rungtynių), aštuntoje vietoje - Simas Gedžiūnas (1166 minučių, 13 rungtynių). Dešimtuke taip pat yra po du „Kupiškio“ ir „Utenio“ atstovus bei po vieną „Džiugo“, „Vilniaus Vyčio“ ir „Bangos“ futbolininką.

Antrasis Pirmos lygos turnyro ratas prasideda liepos 28 d. Pirmos lygos statistiką galima sekti Lietuvosfutbolas.lt puslapyje.
< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.005795 sek.