2024.04.27 09:49
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2012 03 13 Šiemet stadione bus įrengti bėgimo takai
Image

Šiemet bus tęsiami rekonstrukcijos darbai Kėdainių miesto stadione. Neseniai, kovo pradžioje, Kėdainių rajono savivaldybė gavo raštą iš Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės, kad Kėdainių miesto stadionui rekonstruoti šiemet skiriama 890 tūkst. litų. Tai yra Valstybės kapitalo investicija pagal atitinkamą sutartį.


2010 m. buvo skirta 480 tūkst. litų pagal sutartis numatytiems laistymo sistemos ir dirbtinės stadiono dangos įrengimo darbams atlikti. Visi numatyti darbai buvo atlikti: įrengtas kokybiškas aikštės pagrindas, paklota dirbtinė veja: vokiečių firmos "Desso Sport" danga (šią dangą LFF perdavė FK "Nevėžis" klubui, o klubas dangą perdavė Kėdainių rajono savivaldybei).

Už šiems metams skirtus pinigus planuojama įrengti bėgimo takus, rutulio stūmimo, šuolių į aukštį ir kt. sektorius. Pernai už 2011 metams skirtus 500 tūkst. litų padaryti paruošiamieji darbai šiems bėgimo takeliams ir sektoriams: įrengti latakai vandeniui nubėgti, pripilta skaldos, išlieta asfalto danga, padaryta daug kitų darbų.

Pagal dar 2006 m. darytą projektą bėgimo takai turėjo būti padaryti iš gumos ir asfalto mišinio dangos. Tačiau dabar moderniai rekonstruotuose stadionuose tokia danga nebenaudojama. Būtina bėgimo takus ir sektorius padengti šiuolaikiška licencijuota bėgimo takų ir sektorių danga, kuri atitiktų visus šiuolaikinius reikalavimus, būtų sertifikuota Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF). Tik tada būtų galima vykdyti ne tik rajono, šalies, bet ir tarptautinius lengvosios atletikos sporto renginius.

Tokia IAAF sertifikuota danga ir bus klojama.

Iš viso stadiono rekonstrukcijai reikia apie 20 mln. litų, per keletą metų padaryta darbų už 8 mln. Dar reikia apie 12 mln. litų. Daugiausia lėšų reikės centriniam administraciniam pastatui ir dengtai tribūnai pastatyti. Naujajame statinyje planuojama įrengti patogius sportininkų persirengimo kambarius, dušines, masažines, medicinos punktą, trenerių bei teisėjų kabinetus, kavinę, žurnalistų patalpas ir kt.

Šaltinis: www.kedainietis.lt, Parengė Rūta Švedienė

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.006239 sek.