2024.03.29 07:30
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2017 07 28 Sulaukė solidaus pastiprinimo: „Nevėžyje“ - šeši naujokai
Image

Vos prasidėjus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos 2017 m. sezono vasaros pertraukai, Kėdainių „Nevėžio“ vienuolikės strategas Marius Skinderis akcentavo, jog svarbiausios užduotys pertraukos metu - jo auklėtiniams atgauti jėgas ir apsigydyti traumas, o jam pačiam - sustiprinti ekipos komplektaciją prieš įsibėgėjant antrojo pirmenybių rato kovoms.

Regis, namų darbus Kėdainių „Nevėžis“ ruošė iš peties - šįvakar, prieš pat vakarinę treniruotę klubas pranešė pasirašęs sutartis su šešiais naujais žaidėjais.


Tarp naujokų - ir legionieriai

Geltonai juodais Kėdainių „Nevėžio“ marškinėliais apsivilko ir ekipos jaunimo gretas papildė LFF Pirmos lygos turnyro lentelės kaimynėje - Panevėžio „Panevėžio“ ekipoje iki šiol rungtyniavęs gynėjas Tomas Rakašius (19) ir puolėjas Vilius Giedraitis (19).

Po nesutarimų su komandos treneriu iš „A“ lygoje rungtyniaujančio Utenos „Utenio“ į Kėdainių „Nevėžį“ keliasi puolėjas Jevgenij Moroz (27).

Prie komandos prisijungia Darius Cibulskas (29), saugo ir gynėjo pozicijose žaidžiantis futbolininkas. Paskutinis klubas, kurio garbę gynė D. Cibulskas - trečioje pagal pajėgumą Lenkijos futbolo lygoje rungtyniaujanti Lomžos miesto „LKS Ùomýa“ ekipa.

Tarp naujokų - ir du legionieriai. Tai - saugo ir puolėjo pozicijose rungtyniaujantis portugalas António João Belo Andrade (23), gynęs aukščiausioje Portugalijos futbolo lygoje besivaržančios FC Madeira „Maritimo“ garbę, bei saugas iš Ukrainos, Simferopolio „Skif-Tavriya“ vienuolikės Viktor Dovbysh (31).

Kojas apšils keturi iš šešių

FK „Nevėžis“ naujokų debiutines rungtynes išvysti bus galima jau rytoj, liepos 29 dieną, 16 valandą.

Aštuntojoje LFF Pirmos lygos turnyrinės lentelės vietoje esantis Kėdainių „Nevėžis“ septynioliktojo turo rungtynėse savų sirgalių akivaizdoje priims Tauragės „Tauro“ žaidėjus, kurie tarp penkiolikos lygoje dalyvaujančių ekipų šiuo metu užima keturioliktąją vietą.

Tiesa, aikštė rytojaus mače neišvysime A. Belo bei D. Cibulsko - jų dokumentai iš užsienio šalių dar nespėjo atkeliauti.

Dabartinė padėtis netenkina

„T. Rakašius ir V. Giedraitis - jauni, perspektyvūs žaidėjai. Su jais man teko susidurti, kol dar dirbau Panevėžyje su vaikais. A. Belo mums paskolino „A“ lygoje rungtyniaujantis Kauno „Stumbras“. Portugalas į Lietuvą atvyko prieš mėnesį, peržiūrai. J. Moroz - žinomas žaidėjas Lietuvoje, yra rungtyniavęs Panevėžio „Ekrane“ ir Kauno „Kauno Žalgiryje“. Tikimės, kad mus labai sustiprins ir patyrę žaidėjai D. Cibulskas bei ukrainietis V. Dovbysh, - paprašytas glaustai apibūdinti Kėdainių „Nevėžio“ pastiprinimą, „Rinkos aikštei“ sakė M. Skinderis. - Nei manęs, nei komandos žaidėjų, nei vadovo, nei kėdainiečių netenkinta šiandien mūsų užimama turnyrinės lentelės vieta. Dėl to ir stiprinamės. Ir ne tik mes - vasaros „transferų“ (liet. - perėjimų, - aut. past.) langas ir yra skirtas tam, kad komandos užpildytų spragas, atsiradusias žiemos „transferų“ lango metu. Kitos komandos šią vasarą taip pat pasistiprino penkiais, šešiais ar net daugiau žaidėjų.“

Ambicijos - kuo aukštesni rezultatai

Kėdainių „Nevėžis“ antrojo LFF Pirmos lygos rato kovas pradėjo jau liepos pradžioje. Šešioliktojo turo rungtynėse Kėdainių stadione su Telšių „Džiugo“ komanda kėdainiečiams teko pripažinti svečių iš Žemaitijos pranašumą rezultatu 1:2.

Vis tik kėdainiečių vienuolikės dirigentas M. Skinderis tikina - psichologiškai antrojo rato kovos „Nevėžiui“ komandai prasidėsiančios rytoj. „Tikiuosi, kad žaidėjai per pertrauką šiek tiek atsipūtė. Mano telefonas buvo įjungtas visą laiką, darbas vyko už aikštelės ribų, na o dabar, vakarinės treniruotės metu, matote to darbo rezultatus. Taip, antrąjį pirmenybių ratą mes faktiškai jau pradėjom. Bet toks jausmas, kad visai su kitomis jėgomis ir nuotaikomis mes į jį kimbame rytoj, kovoje su Tauragės „Tauru“, - sakė strategas. - Dabar mūsų užduotis - pergalės, kurių sieksime kiekvienose rungtynėse, ir kuo aukštesnė vieta LFF Pirmoje lygoje. Niekas neprarasta, viską dar galime pataisyti. Žiūrėsime, kaip mums seksis.“

Ne visos traumos išgijo

M. Skinderis pridūrė, kad kol vieni traumas patyrusių jo auklėtinių žaizdas laižosi greičiau, kitiems dar prireiks laiko: „Jau rytoj turėtų žaisti čiurnos traumą išsigydęs saugas Aretas Gėgžna. Kryžminių raiščių traumą besigydantis gynėjas Tautvydas Bracevičius, viliamės, į komandos treniruotes sugrįš jau kitą mėnesį. Na, o nugaros traumą besigydantį puolėją Deividą Mikalauską aikštėje, veikiausiai, išvysime tik rugsėjo mėnesį.“

Kas atvyko, kas - išvyko

Primename, kad prieš pirmenybių vasaros pertrauką FK „Nevėžis“ pasistiprino saugu Martynu Vasiliausku ir gynėju Arnoldu Trakšeliu iš Kauno „Kauno Žalgirio“.

Dar pasiruošimo šiam LFF Pirmos lygos sezonui metu Kėdainių „Nevėžis“ vedė derybas su M. Vasiliausku, tačiau jis apsisprendė ginti „A“ lygoje rungtyniaujančios komandos garbę. M. Vasiliauskas „Kauno Žalgiryje“ gaudavo nedaug žaidybinio laiko, todėl galiausiai pasirinko Kėdainių ekipą.

A. Trakšelio veidas kėdainiečiams puikiai pažįstamas - FK „Nevėžio“ marškinėlius šis vilkėjęs dar praėjusiame sezone.

Kėdainių vienuolikė spėjo atsisveikinti su vienu iš komandos narių - saugu iš Baltarusijos Kiryl Shreitar.

Justina Šveikytė

nuotrauka - Giedrės Minelgaitės

rinkosaikštė.lt

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.006258 sek.