2024.05.10 19:03
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2010 09 30 LFF Taurė VI etapas: "Banga" - "Nevėžis"
Image

Šeštadienį Kėdainių "Nevėžio" komanda vyksta į Gargždus, kur vietos stadione 16 val. LFF Taurės VI etapo rungtynėse susitiks su Gargždų "Banga".

Paskutinį kartą "Nevėžio" vienuolikė Gargžduose svečiavosi 2008-aisiais metais rugsėjo mėnesį, kuomet abejos komandos dalyvavo LFF I lygoje. Pirmojo rato rungtynėse Kėdainiuose užfiksuotos nulinės lygiosios, o antrajame rate paskutinėse tarpusavio rungtynėse Gargžduose 2:1 laimėjo "Bangos" futbolininkai. Po 2008-ųjų metų sezono komandos pasuko skirtingais keliais - "Nevėžis" užėmė 9 vietą ir liko I lygoje, o "Banga" užėmusi 4 vietą pasinaudojo Lietuvos futbole suirute (kuomet iš "A" lygos pasitraukė "Kaunas" ir "Atlantas"), ir įkėlė koją į "A" lygą.

Per pastaruosius porą metų "Bangos" klube įvyko nemažai pasikeitimų. Į priekį ryškiai pasistumėjo klubo infrastruktūra, o šiemet Gargždų stadione jau buvo užbaigta ir stadiono vejos renovacija. Po LFF suteiktos dirbtinos dangos paramos, gargždiškiai vieni pirmųjų baigė visus stadiono vejos klojimo darbus ir dabar namų rungtynes žaidžia ant naujos dirbtinos stadiono vejos.

Komandą šiuo metu treniruoja vienas žinomiausių Lietuvos buvusių futbolininkų A.Narbekovas, kuris tuo pačiu yra ir Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerio R.Žutauto asistentas. Ženkliai sustiprėjo ir komandos žaidėjų sudėtis. Prie komandos senbuvių I.Spiridonov, M.Gudausko, A.Ivanausko, R.Grudžio, A.Staponkos, E.Bračkaus, K.Urbaičio ir kt. prisijungė eilė Lietuvoje jau žinomų futbolininkų: A.Jokšas, D.Padaigis, M.Choruži, A.Ostap, V.Mižigurskis ir kt. Šiandieninė Gargždų "Bangos" komanda, tai tvirta Lietuvos "A" lygos vidutiniokė, su kuria skaitosi visas Lietuvos futbolo elitas. Be Lietuvos aukščiausiojo ešelono varžybų "Banga" dar dalyvauja Baltijos lygos varžybose.

Po 22 Lietuvos "A" lygos turų "Banga" yra pasiekusi 8 pergales, 6 lygiasias ir patyrusi 8 pralaimėjimus. Surinkusi 30 taškų "Banga" užima 6 vietą. Per rungtynes gargždiškiai vidutiniškai įmuša po 1 įvartį, ir beveik po tiek pat praleidžia (22-24). Paskutines trejas rungtynes "Banga" žaidė ne itin sėkmingai - rugsėjo 26 d. Marijampolėje pralaimėjo "Sūduvai" 0:1, rugsėjo 18 d. pralaimėjo namie "Šiauliams" 0:1, o rugsėjo 12 d. išvykoje šventė pergalę prieš Tauragės "Taurą" 2:0.

LFF Taurės varžybose "Banga" įsijungė nuo V etapo, kuriame atkaklioje kovoje eliminavo Vilniaus "Žalgirį". Susitikimo vykusio Vilniuje pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1, per pratęsimą abi ekipos po kartą pasižymėjo, o 11 metrų baudinių loterija palankesnė buvo gargždiečiams, kurie nugalėjo 3:2. Įspūdingai baudinių serijoje sužaidė „Bangos“ vartų sargas Igoris Spiridonovas. Jis ne tik sugebėjo atremti tris varžovų smūgius, bet ir pats įmušė lemiamą baudinį.

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.00589 sek.