2024.04.24 15:01
Pradžia Rašykite mums



flag_en.jpg
Meniu
Naujienos
Klubas
Istorija
Sezonas
Nevėžio Akademija
Nevėžis merginos
Veteranas - Nevėžis
Rėmėjai
Nevėžis ir pasaulis
Socialiniai projektai
Etikos kodeksas
Vaikų ir jaunimo apsaugos ir gerovės strategija
Reklama




2019 07 14 "Nevėžio" įvarčių lyderis: „Labai norisi pakliūti tarp LFF Pirmos lygos prizininkų“
Image

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmoje lygoje šiuo metu vasaros pertrauka. Klubams tai - puikus laikas atlikti korekcijas ekipų komplektacijose, o žaidėjams - sukaupti jėgas lemiamos antrosios sezono dalies mūšiams. Mūšiams, kurių kaina - pirmieji trys pjedestalo laipteliai.

Svarbiausioms sezono kovoms ruošiasi ir vienas iš Kėdainių „Nevėžio“ vienuolikės lyderių bei sėkmingo kėdainiečių žaidimo „kaltininkų“ - Evaldas KUGYS.

Saugas pirmojoje 2019 m. sezono dalyje jau įnešė apčiuopiamą indėlį į atstovaujamos gimtojo miesto komandos pasirodymą. Varžovų vartus draskantis E. Kugys šiuo metu su 11 įvarčių rikiuojasi ketvirtojoje rezultatyviausiųjų LFF Pirmos lygos žaidėjų dešimtuko vietoje ir tik pora įvarčių atsilieka nuo į pirmąją vietą išsiveržusio Gargždų „Bangos“ puolėjo Algimanto Bačanskio.

Negana to, jau septynerius metus „Nevėžio“ marškinėliais vilkintis E. Kugys buvo pripažintas geriausiu LFF Pirmos lygos gegužės mėnesio žaidėju. Tai anaiptol ne vienintelis futbolininko įvertinimas. Jam atiteko ir rezultatyviausio 2018 m. LFF Pirmos lygos čempionato žaidėjo titulas.

Vieno titulas - titulas visų

- Evaldai, jūsų atstovaujama Kėdainių „Nevėžio“ vienuolikė sezonui įpusėjus LFF Pirmos lygos turnyro lentelėje žygiuoja trečia, o iš 16 susitikimų net 10 užbaigė pergalingai. Kaip vertinate Kėdainių ekipos pasirodymą 2019 m. futbolo sezone? - „Rinkos aikštė“ paklausė E. Kugio.

- Iš esmės, esu patenkintas komandos užimama padėtimi turnyrinėje lentelėje. Labai džiugina tai, kad mūsų neišretino traumos. Pastaruoju metu daug rungtyniavome, tad atostogos dabar labai džiaugina. Vasaros pertrauka teturi tik vieną blogą savybę - greitai praeina (šypteli).

- LFF Pirmos lygos sezoną drauge su „Nevėžiu“ pradėjote kovo mėnesio pabaigoje. Per pirmąjį mėnesį pasižymėjote tik kartą, tačiau gegužę blykstelėjote kaip reikiant: 9 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai. O galų gale - dar ir geriausio mėnesio žaidėjo titulas?

- (juokiasi) Net ir pats nelabai suprantu, kas tą mėnesį nutiko… LFF man skirtas titulas mane nustebino labai maloniai. Buvau net ir pamiršęs, kad federacija tokius rinkimus vykdo. Šiaip ar taip, nesureikšminu savo pasirodymo, nes man svarbiausia ne individualūs, bet komandiniai rezultatai.

Tiesiog aš kiekvienose rungtynėse žengdamas į aikštę stengiuosi atiduoti save ne 100, o 120 procentų. Mano tikslas kaskart - padėti komandai siekti pergalės visais įmanomais būdais. Įvarčiais, rezultatyviais perdavimais ir dar visaip kaip, kad tik pasiektume teigiamą rezultatą (šypteli).

- Jums šis asmeninis įvertinimas - nebe pirmas. Praėjęs sezonas jums apskritai susiklostė fantastiškai, o jam pasibaigus buvote pripažintas rezultatyviausiu 2018 m. sezono LFF Pirmos lygos žaidėju. Ką jums pačiam reiškia tokie įvertinimai, Evaldai?

- Neslėpsiu: yra malonu, kuomet žmonės pastebi tavo įdirbį, tavo pastangas. Pajunti, jog ne veltui ruošiamės sezonui ir sunkiai dirbame jo metu, nes tas sunkus galiausiai darbas duoda vaisių.

Visa tai pasiekiau ne aš vienas. Futbolas yra komandinis sportas, ir be komandos draugų nieko nebūčiau nuveikęs. Jie labai stipriai prisidėjo prie įvarčių ir pergalių, juk futbole kaip karo lauke - jame vienas esi ne karys. Galiu drąsiai sakyti, kad mes visi kartu iškovojome man titulus (šypteli).

- Jūsų įvarčių „kolekcija“ šiame sezone išties gausi. Kuklesnė - spalvotų kortelių: per devyniolika šiame sezone „Nevėžio“ gretose sužaistų rungtynių geltonų „susirinkote“ vos tris, o raudonų neturite nė vienos. Esate šaltų nervų ir pratrūkstate tik retsykiais?

- (juokiasi) Visko būna, ir ginčų, ir draugiškų pokalbių su arbitrais. Tai - natūralu, kadangi per rungtynes tavyje maišosi pačios įvairiausios emocijos, kurių būna ir gerų, ir blogų, bet labai stengiuosi su teisėjais ginčytis kuo mažiau. Aš turiu daryti savo darbą, o jie dirba savąjį.

Tarp komandų nesiblaško

- Evaldai, priminkite - kodėl augdamas Lietuvoje, šalyje krepšinio, pasirinkote futbolą?

- Žaisti pradėjau būdamas šešerių. Mano draugas lankė futbolo treniruotes, aš eidavau žiūrėti, kaip jis sportuoja, iki kol vieną dieną pabandžiau pats. Taip ir bandau sportuoti iki šiol (šypteli).

- Vienas puikus sezonas sėkme lenkia kitą. Nėra nė abejonės, kad esate sulaukęs pasiūlymų ir iš kitų šalies futbolo klubų - didesnių, turtingesnių. Kodėl liekate ginti Kėdainių „Nevėžio“ garbę?

- Per visą savo karjerą rungtyniavau tik „Nevėžyje“ (šypteli). Pasiūlymų buvo, ypatingai - po gero praėjusio sezono, kuriame iki medalių mums trūko labai nedaug. Tad iš praėjusio sezono nepasiektas liko vienas labai svarbus tikslas… Šįmet man su „Nevėžiu“ labai norisi pakliūti tarp LFF Pirmos lygos prizininkų. Be to, dirbu šiame klube, treniruoju 11-12 metų vaikus.

Kėdainiai - mano miestas, jame - mano šeima ir draugai… Nesinorėjo visko mesti ir išvykti (šypteli).

Šaltinis: http://www.rinkosaikste.lt, Justina Šveikytė

< Ankstesnis   Sekantis >
  į viršų
 
Puslapis sugeneruotas per 0.0057980000000001 sek.